Nedan finner du ett antal av våra konsumentprodukter. Vi presenterar dem i ordningen Rött, vitt och bubbel. Utöver dessa viner har vi även ett utförligare restaurangsortiment. Intresserad? Kontakta oss för mer information.

Röda viner

A Contre Sans

Ett naturvin utan några tillsatta sulfiter. Detta vin kommer att förföra dig med sin glittrande färg och dess gourmetaromer av färsk röd frukt. Bra syra. Passar som aperitif eller till dina lättare kötträtter.
Druvor: Syrah, Grenache noir, Carignan

Calignan

Ett gott rött vin med lång eftersmak. Gjord på druvor från 100 år gamla vin-stockar. En klassisk druva från området. Passar till en coolare burgare, biff Rydberg, eller kanske rent av till grillade grönsaker och halloumi.
Druva: Carignan

Lorem ipsum

Jean-Baptistes examensvin, starten på hans livsverk. Mörkröda nyanser, mogen röd frukt med en bas av peppar. Ett rikt, generöst och livligt vin med mycket trevliga milda tanniner läMatchas med kraftigare maträtter, så som Cordon Bleu.
Druvor: Syrah, Grenache noir, Mourvèdre, Carignan

Tio Tio

Ett relativt lätt och ungdomligt vin med kryddiga aromer. Dofter av röda bär och viol. Passande till tapas, grillat och kryddiga rätter. Lufta gärna vinet innan servering
Druvor: 

Cabarnet sauvignon, syrah

PedraLluna

Ett av våra prestigevin på Systembolaget. Passar utmärkt till rediga och smakrika kötträtter med kraftiga tillbehör som bea eller Roquefort. Eller varför inte till en lagrad ostbricka? Handplockade druvor .
Drovor: Merparten Mourvédre, syrah

LXIR

Bättre än så här blir det inte från våra vänner hos Trilles. Mycket fin struktur, lång och fin smak i munnen som varar länge. Avnjut det som lyx ackompanjerat med en bit parmesan.
Druvor: Merparten Syrah

La Roca

Ett riktigt fredagsvin - ett vin för alla. Vinet har fatkaraktär med milda tanniner. Gott rakt upp och ner! Passar till en krämig Carbonara, till en lasagne eller kanske till en boeuf bourguignon .
Druvor: Syrah, Grenache noir, Carignan

Le Prestige

En av våra storsäljare. Ett balanserat och komplext vin med milda tanniner. Doft och smak av mörka bär, lakrits och vanilj. Vinet är mångfacetterat och kan drickas för sig självt eller till köttgryta, slottsstek, grillade rotfrukter, eller kanske till en kantarellpaj.
Druvor:  Carignan, Syrah, Grenache noir 

Mas Cristine

Ett kraftfullt vin med smak kraftigt mogna körsbär, Inslag av lakrits och peppar. Mjuka mogna tanniner och en mjuk avslutning. Passar till Lamm, marockanska grytor, klassisk BBQ eller varför inte till ost
Druvor:  Grenache Noir,  Syrah, Carignan

.

Le Grill

Ett något lättare vin lagrat kort tid på ståltank för ökad fräschör.  Bra frukt  med mjuka tanniner. Ett vin som vinner på att drickas lite svalt, speciellt sommartid. Drick det som aperitif, till enklare rätter så som tapas, matiga sallader och till BBQ. 
Druvor:  Grenache Noir, Carignan Noir

Vita viner

Mas Cristine

Mycket läckert och komplext. Doft av tropiska frukter och smak av moget päron. En silkeslen och krämig textur. Passar till plockrätter likt tapas, till tomatsås och givetvis perfekt till ostbrickan. Inte mindre än 7 olika druvsorter, där vissa är lagrade på ståltank och andra på ekfat.
Druvor: 
Grenache Gris, Grenache Blanc, Macabeu, Roussanne, Vermentino, Carignan Gris

Le Grill

Ett modernt och piggt vin. En blandning av Vermentino och Macabeu. Kort lagring på ståltank för att ge ett livligt, aromatiskt och fräscht vitt vin.
Druvor: Macabeu, Vermentino

Mâcon Milly-Lamartine

En chardonnayblandning från två olika områden. Druvorna skördas och lagras separat tillsammans frukten i sex månader på ståltank. Visuellt är vinet ljusgult, klart och blankt. Doften och smaken är livlig och domineras av citron, grapefrukt och granny smith, men det finns även inslag av vita blommor. Passar bra till fisk, skaldjur och sushi.
Druva: Chardonnay


Initiation 

Ett kul och gott vin gjord på druvan Sauvignon blanc - men här odlat i ett varmt klimat. Dofter av mogna tropiska frukter och smak och arom av färska stenfrukter såsom vit persika och kvitten. Passar till utmärkt till stekt fisk med smörsås. Passar även perfekt att dricka för sig självt.
Druva: Sauvignon blanc

Chardonnay

Ett fynd! Ett balanserat vin som inte är mesigt. Ett vin till en kyckling, ett vin till en fisk. Ett vin för en sallad, ett vin för buffén. Ett vin till nästan allting!
Druva: Chardonnay

Crémant de Limoux

Cuvèe Prestige Rosé

Ett prestige bubbel från Domaine Collin. Doft och smak av smultron, körsbär, nougat och blodapelsin. Perfekt på sommarens terrasser, som aperitif eller till fisk och skaldjur.
Druvor:  Chardonnay, Chenin Blanc , Pinot Noir

Cuvée Tradition

En traditionell Crémant från Limoux vilka domineras av Chardonnay och Chenin Blanc. Ett  fruktigt men torrt bubbel. Nyanserad smak med inslag av gula äpplen, kex, honung, mandelmassa och mineral.
Druvor:  Chardonnay, Chenin Blanc , Pinot Noir